11:22 PM

4 RAHSIA KURUS ARTIS BOLLYWOOD DI DEDAHKAN OLEH DOKTOR PAKAR DARI INDIA YANG MERAWAT MEREKA, ANDA PASTI BERJAYA KURUS SEKIRANYA MENGIKUTI LANGKAH INI.


Rahsia kurus pantas didedahkan oleh seorang doktor pakar dari India kepada saya. Semasa itu kami dalam perjalanan bersama sama ke New Delhi. Beliau berkata, “Kalau saya ceritakan kepada Puan bagaimana artis-artis Bollywood berjaya menurunkan berat badan secara sihat, adakah puan mahu mendengar?” Sudah tentu saya mahu, jawab saya. Sebagai Doktor tentulah saya mahu tahu dengan jelas lagi mengenai ini. Apa gunanya saya terbang ke New Delhi bagi kongress sedunia persatuan pengamal anti penuaan dan hormon tanpa mendapat sebarang ilmu baharu. Tambahan pula, doktor yang menjadi sahabat saya ini terkenal kerana berjaya membantu ramai orang menurunkan berat badan, malah pelanggannya terdiri daripada artis-artis ternama di Bollywood. Lalu beliau memulakan perkongsiannya,


Menurut beliau, proses penurunan berat badan berlaku apabila adanya empat perkara ini, Ketosis (proses membakar lemak oleh hormon), Glucargon (hormon yang menggunakan lemak menjadi tenaga), hormon seratonin (hormon yang menghalang pembentukan lemak dalam perut), dan enzim (pemecah lemak). Beliau menjelaskan bahawa, jika empat faktor ini gagal, seseorang tidak dapat kurus walaupun telah berdiet. 


Menurut beliau lagi, pembentukan semula lemak tidak akan berlaku apabila:

1) Tidak ada hormon ghrehkin yang membentuk lemak (kerana ketosis menghalang hormon grehlin)

2) Lemak boleh digunakan sebagai tenaga (kerana Glucargon menukarkan lemak kepada tenaga)

3) Peningkatan paras serotonin dalam perut yang menyekat pembentukan lemak

4) Enzim yang mencukupi bagi tujuan pemecahan lemak


Hal ini telah pun dikaji oleh para saintis barat dan digunakan sebagai basis rawatan slimming Hollywood juga.


MARI KITA FAHAMKAN APA YANG DIKATAKAN OLEH PAKAR-PAKAR INI.

Ketosis ialah proses dimana lemak dipecahkan menjadi air dan ketone . Ketone adalah sejenis alkohol semulajadi yang boleh di gunakan oleh badan sebagai tenaga. Ketosis membolehkan seseorang berasa segar, fokus dan ceria. 


video cartoon

Ketosis hanya terjadi sewaktu seseorang berpuasa (perut kosong). Seseorang yang berdiet tanpa mengambil sebarang makanan, sepatutnya mudah menjadi kurus jika kenyataan ini benar. Pada bulan puasa misalnya semua orang yang berpuasa seharusnya menjadi kurus, betul tak?  Malangnya itu tidak terjadi, berpuasa gagal menjadikan seseorang kembali kurus. Apakah sebabnya? Ini ialah kerana pada perut kita terdapatnya hormon grehlin yang akan membuat semula lemak yang hilang itu. Dengan kata lain kehilangan lemak dengan cara ketosis ini akan di gantikan semula dengan pantas oleh hormon grehlin pada perut kita. 

Hormon grehlin, keluar dan memberi rasa lapar serta mengisyaratkan sel lemak untuk merendahkan metabolisma tubuh. Akibatnya tubuh menyimpan lemak dengan pantas dan lemak akan di gantikan semula. Jika ini berlaku bagaimanakah seseorang mampu untuk kurus? Jadi kita perlu memastikan ketosis pada perut kita adalah kuat.

Gluconeogenesis ialah proses dimana hormon glucargon akan menukarkan lemak kepada gula. Proses ini hanya terjadi apabila kita mengambil protein tanpa gula. Apabila lemak digunaka barulah parut kempis dan berat badan turun.

Serotonin pula merupakan hormon dalam perut yang akan memberi rasa kenyang. Ia adalah signal yang memberi tahu badan untuk berhenti menyimpan lemak dan menyekat pengeluaran grehlin. Serotonin juga membuatkan kita aktif, gembira dan bertenaga.

Sekiranya 4 syarat ini di penuhi seseorang akan kurus dengan pantas.

Mahukah anda menjadi kurus dengan pantas dengan mengamalkan satu produk yang boleh membantu meningkatkan hormon yang baik dan mengurangkan hormon membina lemak itu ? Jika anda mahu,teruskan membaca.


KISAH KEJAYAAN PENGGUNA HIT FIBRE !


NAMA: En. Asmadi 35 tahun.
MASALAH: Badan berisi tapi tidak fit.
Menggunakan HIT FIBRE selama 1 bulan.


NAMA: Puan Anita, 32 tahun.
MASALAH: Berat badan naik selepas bersalin anak pertama.
Menggunakan HIT FIBER 2 bulanNAMA: Puan Angie, 28 tahun
MASALAH: Perut berlapis dan lengan menggelebeh
Mengunakan HIT FIBER selama 3 bulan


NAMA: En Fauzi, 40 tahun
MASALAH: Perut buncit
Menggunakan HIT FIBRE selama 4 bulan ANTARA KELEBIHAN HIT FIBRE MARISSA

Dirumus khas dari gabungan botanikal buah pic , lemon, alorvera dan teh hijau untuk membersihkan dan menyerap toksin dalam perut.
.
✅Menyerap hormon berlebihan yang meransang lapar
✅Membantu kenyang lebih lama
✅Mengempiskan perut , mengecilkan ukur lilit pinggang, lengan & peha
✅Menyerap lebihan lemak yang terkumpul dan mendap di dalam usus
✅Meningkatkan kecekapan metabolism tubuh

Hit Fibre juga dapat meningkatkan kesihatan usus anda menjadikan hormon serotonin menjadi lebih baik. Hasilnya, perut akan kempis dengan cepat .


ANTARA WHATAPP DARI CUSTOMER YANG BERBPUAS HATI DENGAN HIT FIBRE!SEKIRANYA ANDA BERMINAT, ANDA BOLEH HUBUNGI KAMI SEGERA :
012-6491484 ( MARISSA KUANTAN )


You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook